Afbeelding van verschillende kranten enhuis-aan-huisbladen

Persberichten
over Historisch Museum Elspeet

Historisch Museum Elspeet geopend

8 april 2017

opening van het Historisch Museum Elspeet door Burgemeester van de Weerd

Onder grote belangstelling werd vrijdagavond 7 april het Historisch Museum in Elspeet geopend.
Voorzitter Van Malkenhorst heette iedereen welkom en Gerard Mulder schetste met beelden en toelichting de aanloop naar het tot stand komen van dit museum. Duidelijk was dat er veel werk is verzet, met dank aan de inzet van alle vrijwilligers. Het vereiste veel doorzettingsvermogen en een blijvend geloven in de goede afloop. De officiële opening werd verricht door burgemeester Van de Weerd en wethouder Van de Berg door het wegtrekken van een doek bij de ingang.
Het is de initiatiefnemers gelukt om op inventieve en efficiënte manier een redelijk kleine oppervlakte in te richten tot een prachtig museum met veel fraaie wandfoto’s, schilderijen en enkele streekdrachten, uitgewerkt in thema’s. Op een touchscreen kan het publiek zelf een aantal historische filmpjes aanklikken. En als gebruikelijk leidt dat aan het eind naar de winkel met het toeristisch informatiecentrum. De burgemeester en de wethouder feliciteerden de initiatiefnemers en inwoners van Elspeet met dit resultaat. Gert van den Berg: "Het was een burgerinitiatief dat wij hebben willen faciliteren. Dat was af en toe best spannend en er werden soms stevige gesprekken gevoerd, maar het resultaat mag er zijn". Burgemeester Van de Weerd zei veel respect te hebben voor het doorzettingsvermogen en noemde het museum een aanwinst voor de eigen gemeenschap maar ook voor de toeristen. (bron: RTV Nunspeet)

Museum belicht Elspeet in alle facetten

7 april 2017

Lees hier het artikel dat op 7 april 2017 verscheen in het Reformatorisch Dagblad

5.000 euro voor museum Elspeet

24 sept 2016

De Stichting Historisch Museum Elspeet heeft in de persoon van Gerard Mulder, zaterdag een cheque t.w.v. 5.000 euro in ontvangst mogen nemen van Arie Bakker namens de Rabobank. Het bestuur beoogt een informatief en interactief museum en informatiecentrum, waarin ook de naastliggende VVV en het jeugdhonk in worden ondergebracht.
Het bestuur is erg blij met deze donatie, want er is veel geld nodig om de plannen te verwezenlijken.
Ook burgemeester Van de Weerd stapte even van zijn fiets af om het moment bij te wonen in Elspeet, om vervolgens zijn route weer te vervolgen richting Nunspeet. (bron: RTV Nunspeet)